Pulled pork med egenkokad barbequesås

Recept från 56 kilo som jag ändrat lite..
Pulled pork
1,5 kilo karré eller ytterfilé av gris
Salt och peppar
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
Barbequesås (se recept)

Barbequesås
Drygt 1 dl vatten
Drygt 1 dl chilisås eller ketchup
0,5 dl äppelcidervinäger
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1,5 msk worcestershiresås
1 dl finhackad palsternacka
1 msk dijonsenap
2 msk sirap
1 msk oxfond eller 1 köttbuljongtärning
1/2 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
salt, peppar
Gör så här:
Finhacka lök, vitlök, palsternacka. Stek dem i smör i kastrull tills det blivit gyllengult. Tillsätt vatten och fond/buljong. Rör och tillsätt sedan övriga ingredienser. Låt allt koka ihop på svag värme i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 125 grader.
Salta och peppra köttet rejält och lägg det i en lergryta eller gryta med lock som tåler värme. Skala och klyfta den gula löken och lägg runt köttet. Skala vitlöken och lägg även den runt köttet.
Häll barbequesåsen över köttet och löken.
Låt gå i ugnen i ca 6 timmar och dra sedan sönder köttet med två gafflar så det fördelas med såsen. Servera med valfria tillbehör.
Vi hade tortillabröd, sallad, tomat, gurka, fetaost, avokado, majs, gräddfil, färdig tomatsalsa..

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s