Morotsbröd

20140210-160702.jpg
Du behöver:
5 dl mjölk
50 g jäst
25 g smör
2 tsk salt
2 msk honung
3 dl finrivna morötter
12-13 dl vetemjöl
1 st ägg
1⁄2 dl solroskärnor
Gör så här:
Börja med att smälta smöret och tillsätt sedan mjölken. Värm till 37°.
Smula ner jästen i en bunke och rör ner degvätskan tills jästen löst upp sig.
Rör ner salt, honung, finrivna morötter. Tillsätt sedan mjölet och arbeta degen kraftigt, förslagsvis i en köksassistent i cirka 10 minuter.

20140210-154034.jpg
Låt degen jäsa under duk i 30 min.
Dela degen i två delar och forma två limpor, har du brödform så kan det med fördel användas annars lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 min.

20140210-154208.jpg
Vispa upp ett ägg och pensla brödet, strö över solroskärnor.
Grädda på 225° i mitten av ugnen 15-20 min.

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s