Kinuskitårta

Här är resultatet då provade jag laga kinuskitårta för första gången. Min idé var Bagarstugans goda kinuskitårta som är fylld med ananasgrädde. Farmor brukar laga en som är jätte god så jag pratade med henne och fick några tips 🙂 Ändå så kokade jag såsen för länge så konsistensen blev som fudge, så näst gång blir det kortare koktid på såsen. Men smaken var det inget fel på!!

kinuskitårta

Botten:
4 ägg
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
0,75 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en form på ca 26 cm, gärna med löstagbara kanter.
Vispa ägg och socker riktigt poröst.
Blanda mjöl och bakpulver och rör sedan ner i äggsmeten.
Häll i formen och baka i ugn ca 45 minuter.

Kinuskisås:
3 dl grädde
2,5 dl socker
2 msk smör
Gör så här:
Blanda i en tjockbottnad kastrull och låt koka tills såsen tjocknat.
Smält ner smöret för att ge en fin glans till såsen.

Fyllning:
5 dl grädde
2 burkar krossad ananas
Gör så här:
Låt ananasen rinna av ordentligt, spara saften till fuktning av kakan.
Vispa grädden och rör ner ananasen försiktigt.

Tårtan:
Dela tårtbotten i tre delar. Fukta med ananassaft.
Fördela ananasgrädden i de två lagren.
Häll kinuskisåsen (låt den kallna lite) över tårtan.
Garnera med syrliga bär, t.ex. vinbär eller tranbär.

 

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s