Havrepannkakor utan ägg och mjölk

Med allergiker i familjen måste man hitta nya recept på gamla klassiker, här pannkakor gjorda på havremjölk utan både ägg, mjölk och smör.
Jag stekte pannkakorna i sunnuntais flytande margarin, men man kan bra steka i olja. Snåla inte med fettet när du steker utan det ska frasa i kanterna!

IMG_1119.JPG
Vi åt pannkakorna med jordgubbssylt.

ca 10 pannkakor
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1,5 krm salt
6 dl havredryck
1 tsk bakpulver
Olja eller flytande mjölkfritt margarin att steka i
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser utom bakpulver. Tillsätt vätska och eventuellt olja (jag hade i 2 msk mjölkfritt margarin) och vispa till en jämn smet.
Låt stå och svälla i 20-30 minuter.
Tillsätt bakpulver och stek tunna pannkakor i en relativt het panna.
Se till att ha en tunn och bra pannkaksvändare och som sagt snåla inte med fettet!

IMG_1121.JPG
Sunnuntais flytande margarin som är både mjölkfritt, laktosfritt och sojafritt.

IMG_1120.JPG
Receptet har jag hittar i boken Mera vego – mat för hela familjen.

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s