Lingonparfait med pepparkakskross

Jätte god dessert som vi åt på lilla jul! Blir nog att laga den igen runt stora jul! 🙂

IMG_1874.JPG
Du behöver:
4 äggulor
1 dl florsocker
1 1/2 dl rårörda lingon
4 dl vispgrädde
ca 150 g pepparkakor, krossade till pulver
Gör så här:
Vispa ihop äggulor, florsocker och rårörda lingon.
Vispa grädden, blanda med lingonsmeten.
Häll ett lager av smeten i en form, (täck med plastfolie botten så lossnar den lätt).
Strö över hälften av pepparkakskrosset, häll resten av smeten och avsluta med ett lager pepparkakskross.
Dra palstfolie över och frys i minst 4 timmar.

Kolasås

2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 dl farinsocker
Gör så här:
Vispa ihop grädde, mjölk och socker i en kastull. Låt såsen koka utan lock tills den tjocknar.

Stjälp upp parfain på ett fat, låt den stå en stund före servering.
Ringla över lite kolasås och garnera gärna med hela lingon.

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s