Chokladfudgekaka och Downton Abbey!

Lycka att hitta en bit chokladfudgekaka i frysen när man är akut chokladsugen!!

IMG_1941.JPG
Jag åt kakan med vispad grädde och kaffe framför Downton Abbey!

Kladdkaka
150 gram smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
Fudge
1.5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
3 msk sirap
100 gram mörk choklad
80 gram smör
Gör så här:
Kladdkaka:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält sedan smöret och låt det svalna under tiden.
Blanda ihop mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao i en skål.
Vispa ihop ägg och socker snabbt, inte så det blir vitt och pösigt.
Rör sedan ner mjölblandningen i äggblandningen och sedan smöret.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant och grädda på 175 grader i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
Låt kakan svalna på galler.
Fudge:
När kakan svalnat kan du blanda ihop socker, sirap, grädde och chokladen i en kastrull.
Värm blandningen och låt koka ihop i cirka 5 minuter och rör hela tiden tills det tjocknar.
Rör sedan ner smöret och ta bort från plattan.
Häll blandningen över kladdkakan som fortfarande ska vara i sin form och låt sen svalna i kylen så att det stelnar.
Servera med grädde eller vaniljglass!

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s