Saffransbullar till Lucia

Har nu fyllt frysen med saffransbullar. Provade ett nytt recept jag hittade här!
Sonen är allergisk mot mandel så av en 1/4 del av degen gjorde jag vanliga lussebullar.

IMG_1171.JPG
Dom blev superduper goda! Jag klämde i mig 4 st sen skyndade jag mig att lägga dom i frysen…

Ca 50 bullar

Degen:
100g smör
5dl mjölk
1 dl socker
Ca 14 dl vetemjöl
1 paket jäst
1/2 tsk salt
1 pkt saffran

Fyllning:
200g smör
1 ½ dl socker
Riven mandelmassa, ca 150 gram
Ev lite vaniljsocker, ca 1 tsk

Till pensling:
Ägg och pärlsocker.

Gör så här:
Smula jäst i en bunke tillsammans med saffran, salt och socker.
Smält smöret. Blanda i mjölken och värm till ljummet.
Häll över i bunken och blanda i vetemjölet.
Knåda ihop en deg som får jäsa ca 1 timme.

Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en stor platta.
Blanda ihop rumsvarmt smör, socker och riven mandelmassa och bred ut över degen.
Rulla ihop till en lång rulle och dela i portionsbitar.
Lägg i formar och jäs ytterligare 45min- 1 timme.
Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
Grädda i 225gr ca 10 min.

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s