Pepparkakskladdkaka

Trevlig fjärde advent! Lite adventsfika med en pepparkakskladdkaka kanske? 🙂

IMG_4518.JPG

Du behöver:
150 g smör, smält
200 g mörk choklad (ljus choklad går också bra)
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk pepparkakskrydda
2 msk kakao
1 nypa salt
3 ägg
1 ¾ dl vetemjöl

Till formen
smör
2–3 pepparkakor

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret.
Rör ner strösocker, pepparkakskrydda, kakao, vaniljsocker och salt.
Rör sist i äggen och mjölet.
Blanda ihop allt till en slät smet.
Smörj en form med löstagbar kant, 22–23 cm i diameter, med smör.
Bröa den med söndersmulade pepparkakor.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i 20–22 min beroende på hur kladdig du vill ha den.
Låt kakan svalna i formen.
Pudra över florsocker före servering. Servera gärna kakan med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Recept från Lindas bakskola

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s