Kalljäst limpa!

Provade ett nytt recept igår på en kalljäst limpa, recept från Bakverk och fikastunder. Jag ändrade havrekli till havregryn och manitoba cream till vanligt mjöl, och det gick bra.

2015/01/img_1248.jpg
Jätte gott och lyxigt med nybakat bröd till helgfrukosten! Gott även att rosta när det blivit torrt.

Du behöver:
25 g jäst
3 dl kallt vatten
1 tsk salt
1 msk brödsirap
1 dl havrekli
5 dl manitoba cream (mjöl)

Ovanpå:
sesamfrö
linfrö
vallmofrö
flingsalt

Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Häll på vatten och rör om tills jästen lösts upp.
Rör ner salt och sirap.
Rör ner havrekli.
Rör ner mjöl till en deg.
Placera ett bakpapper i en brödform och häll/klicka i degen (den är lite kletig) i formen.
Lägg på en bakduk och låt jästa i kylen över natten.
På morgonen penslas brödet försiktigt med vatten.
Strö över frö och lite flingsalt.
Grädda brödet i 225 gr i 25 minuter.
Låt svalna i ca 30 minuter.

2015/01/img_1249.jpg
Mums!

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s