Rabarbersaft

Fick massor av rabarber av svärmor så passade på att laga rabarbersaft. 



Receptet kommer från Leila. 

Du behöver:

1 kg rabarber

1,5 liter vatten

5 dl strösocker

2 tsk citronsyra

Saft av 2 citroner

Gör så här:

Skär rabarbern i småbitar och koka med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. 

Sila och släng rabarberresterna. 

Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.

Häll upp saften i tillbringare eller glasflaskor. 

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s