Sommarkräm

Bärkräm är så underskattat! Så himla gott med en klick grädde, kall mjölk eller bara som den är!   

6-8 portioner

1 liter frukt eller bär t ex hallon, blåbär, jordgubbar, björnbär, plommon

5-7 dl vatten

2-3 msk socker

1 vaniljstång

3 msk potatismjöl

Gör så här:

Rensa bären, plommon måste kärnas ur. 

Koka upp vatten och socker. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i kastrullen, lägg i även vaniljstången. 

Tillsätt bär eller frukt och låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter. 

Ta upp vaniljstången. 

Smaka ev av med lite mera socker. 

Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. 

Häll i redningen i kastrullen och vispa tills krämen kokat upp. 

Ta bort kastrullen från värmen när första bubblan syns. 

Häll upp i en skål och låt krämen svalna! 

Jag gjorde drottningkräm dvs hallon och blåbär. 

  

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s