Krämig kantarellpasta

Urgod kantarellpasta!! 

Du behöver:

8 dl kantareller eller skogssvamp
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör
1 1/2 dl vitt vin
2 1/2 dl grädde
flingsalt, nymald peppar
400 g pasta
2 dl hackad persilja
1 dl riven parmesanost
Gör så här:
Ansa och dela större svampar.
Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs svamp och gul lök i en stekpanna med, smör tills all vätska kokat in.
Tillsätt vitlök och vin och låt vinet koka in.
Häll på grädde och krydda med salt och peppar.
Koka i 3–5 minuter.
Blanda i persiljan.
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
Häll av kokvattnet, men spara ca 1/2 dl.
Blanda pastan noga med sås, kokvatten och ost. Servera med extra parmesanost.

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s