Falafel!!

Denna falafel är fantastiskt god!!

Recept och bild från Olive Hummer.  Som förövrigt har en väldigt trevlig blogg!! 

Bild och text från Olive Hummer

Falafel med vårlök och ruccola

1 burk kikärtor

2 vårlökar

2 nävar färsk ruccola

1 msk olivolja

1-2 msk mjöl

1 vitlöksklyfta

Salt och peppar

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader

2.Häll av den äckliga lagen som kikärtorna ligger i och skölj dem. Nu börjar det: Nu ska du skala kikärtorna. Ta en skål och ploppa ut ärterna där i. Det tar ett tag. Men det är sjukt meditativt.

3. Hacka vårlök, ruccola och vitlök väldigt smått.
4. Mosa kikärtorna med en gaffel eller mixa dem. Ordentligt. Häll i mjöl, vårlök, ruccola och vitlök. Blanda runt. Tillsätt salt och olivolja. Blanda en gång till. Tillsätt lite mer mjöl om det ser blött ut.

5. Forma fina ägg och lägg på en smörjd plåt.
6. Baka i ugnen i ca 20 min. Eller 15 min. Vänd på dem efter halva tiden. JA de blir ganska torra, men det är bra. För då smulas de sönder när du lägger dem i en ljuvlig wrap. Du måste ta ut och smaka.

7. Servera med hummus om du vill, yoghurt, grönsaker, typ gurka, tomat, sallad, avokado eller kål, tahini eller tzatziki. Glöm inte BRÖDET RUNT ALLT. Den kan va fullkorn eller totalt vitt bröd. Så najs att du får bestämma själv va.

8. Strössla med sesamfrön.

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s