Koka kräftor

Vi har turen att fiska kräftor varje år. Ihelgen var vi iväg och kräftade! Nu ligger dom och svalnar i kastrullen, så bild på godsakerna kommer när vi äter dom. 🙂 

Det här receptet brukar min farmor använda sig av. 

Kräftlag

6 liter vatten

2 dl grovt havssalt

5 sockerbitar

1 stor knippe dillkronor

Gör så här:

Koka upp vatten, salt, socker och hälften av dillen i en 10-liters kastrull. Låt koka en stund. 

Ta upp dillen och sätt ner kräftorna i det kokande vattnet. 

Låt koka 10 minuter. 

Sätt ner ny dill i lagen och låg svalna i kastrullen med locket på. 

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s