Asiatisk lax med sesamfrön

Snabbt, enkelt och gott! 

Inte vackraste upplägget… Men efter en dag på jobb och dagis var inte upplägget det viktigaste. Gott var det i alla fall! Testa du med!

Du behöver:

4 laxfileér

olja att steka i

1/2 gurka

3 salladslökar (jag använde purjo)

1 lime

Ris, 4 portioner

Sojasås

1,5 dl japansk soja

1 tsk finstrimlad färsk ingefära 

2,5 msk strösocker

1 msk färskpressad citron

1 msk sesamfrön

(1/2 finhackad röd chili om man vill ha lite sting)

Gör så här

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Blanda alla ingredienser till sojasåsen, rör tills sockret lösts upp.

Stek laxen i olja, ca 2 minuter per sida.

Häll över sojasåsen och låt småputtra i ca 4 minuter.

Skiva salladslöken tunt och blanda ner i det färdigkokta riset.

Lyft upp laxen och lägg på ett fat.

Häll såsen över laxen.

Gröp ur gurkan och skiva den tunt.
Servera laxen med ris, gurka och lime.

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s