Enklaste frukostbrödet

Söndagens frukost bestod av detta goda och frasiga bröd. Rörs ihop på kvällen och bakas ut på morgonen. 

 
4 dl vatten

2 tsk jäst

1,5 tsk salt

1 msk honung

8 dl rågsikt

Frön; solros, pumpa, sesam- ta det du gillar!

På kvällen:

Lös upp jästen i vattnet. Häll i salt och honung. Rör ner mjölet, du behöver bara röra tills allt blandats ihop ordentligt. Täck bunken med plast eller lock och ställ bunken i kylen över natten. 

På morgonen:

Skrapa ut degen på ett ordentligt mjölat bakbord. Dra ut degen till en lång rektangel, ca 10 cm i bredd och ca 40 cm lång. Vik sedan ihop den på längden så att den blir ca 5 x 40 cm. Pensla på lite vatten och strö över solrosfrön och pumpakärnor.

Sätt nu ugnen på 275 grader och låt degen vila medan ugnen blir riktigt varm, ca 30 minuter. Låt en plåt stå i ugnen under tiden. Ta ut plåten ur ugnen och ställ den på spisen. Dela degen i små bitar med en degspade och lägg degkluttarna på den heta plåten. Eftersom plåten är varm fastnar inte bröden. In i ugnen ca 15 minuter. Ta ut bröden och låt dom svalna på galler!

Jätteenkelt och supergott!!

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s