Tacopaj med egengjord tacokrydda

Superenkelt att göra sin egen tacokrydda!  

Tacokrydda

1 msk chilipulver

1 msk lökpulver

1 msk spiskummin

1 tsk paprikapulver

1 tsk oregano

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

****

Blanda ihop alla kryddor! Receptet är lika mycket som en påse tacokrydda. 

Tacopaj

Pajskal:

125 gram smör

3 dl mjöl

2 msk iskallt vatten

***

Häll mjölet i en matberedare och skär smöret i mindre bitar och kör tills det blivit smuligt. Häll på vattnet och kör lite till så degen blir fast.

Fördela degen i en pajform, nagga degen och förvara i kylen ca 30 minuter.

Förgrädda pajskalet i 10 minuter 225 grader.

Fyllning

400 gram Köttfärs

1 lök

1 förpackning tacokrydda eller egengjord

1 dl vatten

1 tomat

Majs

Hacka löken.

***

Stek köttfärs och lök, krydda med tacokryddan och häll på vatten. Låt koka ihop.

Fördela köttfärsen i pajskalet.

Skär tomaten i små bitar och lägg tomat på köttfärsen tillsammans med majsen.

Topping

2 dl crème fraîche

4 msk majonäs

2 dl riven ost

1 vitlöksklyfta

***

Rör ihop alla ingredienser och fördela på pajen.

Grädda pajen i 250 grader i ca 15 minuter.

Ät pajen med en god sallad!!


Annonser

2 thoughts on “Tacopaj med egengjord tacokrydda

  1. Pingback: Trevlig helg! | madeleines recept

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s