Runebergskaka

Runebergsdagen idag!

150 gram rumsvarmt smör

1,5 dl socker

2 ägg

1,5 dl vetemjöl

1 dl pepparkakssmulor

1 dl mandelpulver

1,5 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

3/4 dl mjölk

2-3 droppar bittermandelolja

Glasyr

1 dl florsocker

2 msk vatten

Ca 3 dl hallonsylt

Gör så här

Vispa rumsvarmt smör och socker poröst. 

Ha i ett ägg i taget. 

Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smör, socker och äggsmeten. Ha även i mjölken och några droppar bittermandelolja. 

Rör smeten smidig och ha i smeten i en bakplåtsklädd form (22-24 cm). 

Gör ca 8 små urgröpningar i kakan och ha i en tesked hallonsylt. 

Baka i nedre delen av ugnen 200 grader ca 25 minuter. 

När kakan svalnat så blanda till en tjock  glasyr och garnera en ring. Bred sedan ut hallonsylt i mitten. 

Klart att servera!!

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s