Citronmazarinkaka

Det var längre sen jag bakade något, men i veckan hade jag House of lola party och då måste man ju bjuda på något gott. Valet föll på denna mazarinkaka, som var jättegod! Serverades med en klick vispad grädde. 

Mördeg

5 dl vetemjöl

200 g smör, rumsvarmt

1,5 dl strösocker 

Mazarinfyllning

200 g mandelmassa

100 g smör, rumsvarmt

2 ägg  

1 citron, rivet skal

Glasyr

3 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

4–5 tsk pressad citron

Gör så här: 

Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg eller kör dem snabbt i en hushållsmaskin. 

Sätt ugnen på 180 grader.

Tryck ut degen i en springform med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten. Degen ska sticka upp några centimeter på kanterna. Ställ degen i kylen i ca 20 min. 

Mazarinfyllning: Tvätta citronen och riv citronskalet fint.

Riv mandelmassan grovt. 

Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och citronskal och fortsätt vispa till en slät massa.

Bred ut mazarinfyllningen på mördegen.

Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–43 min. Låt den kallna helt i formen.

Blanda florsocker, vaniljsocker och citronsaft till en bredbar glasyr. Anpassa mängden citronsaft så att glasyren blir lagom bredbar. 

Bred ut glasyren på kakan. Låt den stelna i kylen.

Recept från Lindas bakskola

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s