Tiramisu

Helgen dessert blev en italiensk tiramisu. Detta var såååå gott!


Recept för 6 personer (jag halverade receptet)

2 dl vispgrädde 
4 äggulor
0,75 dl strösocker
500 g mascarpone
200 g savoardikex
5 msk starkt kaffe
2 msk amaretto (likör)
1 msk kakaopulver
Gör så här
  1. Vispa grädde och 1 matsked socker till ett hårt skum.
  2. Vispa äggulor och resten av sockret till en krämig smet.
  3. Tillsätt mascarpone och grädde, lite i taget, och rör om till en fluffig kräm.
  4. Blanda starkt kaffe och amaretto i en skål.
  5. Lägg savoardikex i botten på en avlång eller fyrkantig form.
  6. Ta med en liten sked av kaffe- och likörblandningen och droppa lite av blandningen över kexen. Droppa försiktigt, kexen suger snabbt åt sig blandningen, de ska inte bli genomblöta, utan bara få en lätt smak av kaffe och amaretto.
  7. Bred ett lager av mascarponekräm över kexen, varva därefter kex och kräm, avsluta med ett lager kräm.
  8. Låt stå i kylskåp i minst en timme. Desserten kan förberedas dagen innan servering.
  9. Sikta över kakao när desserten ska serveras.

 

Recept från köket.se .

 

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s