Små goda mandelpajer med rabarber som åts med vispad grädde. Jättegott!
200 gram mandelmassa
100 gram rumsvarmt smör
1 ägg
0,5 dl vetemjöl
Fyllning:
ca 150 gram rabarber
ca 1 msk socker
1 tsk potatismjöl
Mandelspån
Gör så här:
Riv mandelmassan grovt och blanda i smöret. Tillsätt ägget under kraftig omrörning. Sikta i mjölet och blanda snabbt samman.
Låt rabarbern mjukna tillsammans med sockret i en kastrull, inte längre än att de behåller formen. Låt svalna.
Bred ut mandelsmeten i 4 portionsformar (med löstagbar kant). Häll av överflödig vätska från rabarbern och vänd ner potatismjöl. Fördela rabarbern i formarna och toppa med mandelspån n
Grädda i 175 grader i 18-20 minuter tills fyllningen precis har stannat. Lossa pajerna när de svalnat något.
Servera pajerna med vaniljvisp, vaniljsås eller vispad grädde.
Min farmor och farfars enorma rabarber.