Kinuskitårta/kolatårta med ananasgrädde

Gårdagens födelsedagstårta! Kinuskitårta / kolatårta bakad på rulltårtsbotten fylld med ananasgrädde, supergott!!


Rulltårta

3 ägg

2 dl socker

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

0,5 dl mjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader. 

Vispa ägg och socker poröst. 

Blanda vetemjöl och bakpulver, rör ner blandningen i äggsmeten tillsammans med mjölken. 

Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och häll på smeten. 

Grädda ca 5 minuter. 

Sockra ett bakplåtspapper och när kakan är klar lägg kakan på det sockrade bakplåtspapperet och ta bort det andra. Låt kakan svalna. 

Kinuskisås

3 dl grädde

2 dl socker

2 msk smör

Gör så här:

Häll grädde och socker i en kastrull, låt koka på låg värme tills kolan blir lite seg, ca 15-30 minuter. 

När kolan är klar, rör ner smöret. 

Fyllning:

3 dl grädde

2 burkar krossad ananas

Gör så här:

Låt ananasen rinna av i ett durkslag. 

Vispa grädden. 

Tårtan:

Dela tårtbotten på mitten. 

Lägg på ananasen och grädden på den ena tårtbotten, lägg på den andra tårtbotten. När kinuskin svalnat lite, häll den över kakan. 

Garnera med ex vinbär, lingon eller tranbär för lite syrlighet. 

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s