Rabarber- och jordgubbskräm

Till dessert: rabarber- och jordgubbskräm!


Du behöver:

300 gram rabarber

300 gram jordgubbar

1 dl vatten

1 dl socker

En halv vaniljstång alt 0,5 tsk vaniljpulver 

2 msk koncentrerad jordgubbssaft, rabarbersaft eller flädersaft 

2 msk potatismjöl + 3 msk vatten 

Gör så här:

Skär rabarbern i bitar, lägg i en kastrull tillsammans med vatten, socker, saft och vaniljstång (dela på mitten och skrapa ut fröna) eller vaniljpulver.  Låt koka ca 5 minuter. 

Snoppa jordgubbarna och skiva dem, ha i kastrullen. Låt koka ihop någon minut. 

Blanda vatten och potatismjöl, häll ner i en tunn stråle i kastrullen. Låt koka någon minut och häll upp i en skål. Låt svalna. 

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s