Ugnspannkaka med potatis och bacon

Matigare ungspannkaka med potatis och bacon. Gott att servera med lingonsylt och riven morot. 


Ugnspannkaka med potatis och bacon

25 g smör

4 dl vetemjöl

7 dl mjölk

3 ägg

1/2 tsk salt

3 potatisar 

140 g bacon i skiver (1pkt)

Gör så här:

Smält smöret, sätt ugnen på 200 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper.

Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken tills klumpfritt. Tillsätt resten av mjölken och vispa till en slät smet.

Knäck i äggen och tillsätt salt och det smälta smöret, vispa ihop.

Skala potatisen och riv ner i smeten. 

Häll smeten i långpannan och lägg baconskivor ovanpå. jag delade mina bacon en gång för att få det jämnt över hela.

Baka mitt i ugnen 25-30 minuter tills pannkakan har fått fin färg och stannat helt.

Servera med lingonsylt och riven morot. 

Annonser

2 thoughts on “Ugnspannkaka med potatis och bacon

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s