Kantarell- och purjopaj

Vi har varit mycket ute i skogen den senaste tiden vilket har resulterat i mycket svamp (jippi) både gula kantareller och höstkantareller. 

Jag testade att göra en kantarell- och purjopaj tillsammans med gräddosten Ålands special och det blev riktigt gott! Tyvärr är det bara jag i familjen som gillar svamp (alla gillar att plocka dock vilket är bra!) så resterna av pajen har jag fryst in, som jag kan ta upp och äta till lunch på helgerna. 


Du behöver:

150 gram smör

3,5 dl vetemjöl

0,5 dl vatten

3 små purjolökar

Trattkantareller 

Smör att steka i

2 ägg

2 dl grädde

100 gram riven ost, gärna ålands special

Paprikapulver

Salt och peppar

Gör så här:

Mixa en smuldeg av smör och mjöl. 

Tillsätt vattnet.

Arbeta snabbt ihop degen. 

Tryck ut degen i en pajform, nagga botten och låt vila i kyl ca 30 minuter. 

Sätt ugnen på 225 grader. 

Fräs purjolöken mjuk med smöret och låt svalna. 

Fräs trattkantarellerna i smör. 

Förgrädda pajskalet 10 min. 

Ta ut formen. 

Lägg purjo och svampen i pajskalet. 

Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen och slå i pajskalet. 

Grädda i ca 20 minuter. 

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s