Köttfärspaj med fetaost

Dagens middag blev köttfärspaj med fetaost, riktigt saftig och god! Jag fuskade lite med färdig pajdeg som jag köpte i Norrtälje (tror inte det finns denna på Åland) och receptet fanns på förpackningen!

Men om man vill så går det ju enkelt att fixa egen pajdeg.

1 rulle kyld pajdeg ((eller laga egen)

1 gul lök

1 vitlök

1 morot

1 palsternacka

500 gram köttfärs

500 gram krossade tomater

1 dl crème fraiche

Timjan

Salt och peppar

150 gram fetaost

Oliver

Olja att steka i

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Rulla ut pajdegen i en pajform, nagga botten och täck kanterna med folie. Förgrädda pajdegen mitt i ugnen ca 15 minuter.

Skala lök, vitlök och rotfrukter. Hacka lök och vitlök, riv rotsakerna.

Bryn lök, vitlök och köttfärs i olja. Tillsätt rotfrukterna och låt dem fräsa med ca 5 minuter. Rör ner krossade tomater, crème fraiche och smaka av med kryddorna.

Låt sjuda på svag värme ca 10 minuter.

Ta bort folien från pajskalet och lägg i fyllningen i pajskalet, smula över fetaosten och lägg på oliverna.

Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

Servera med sallad!

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s