Rabarberkaka med mandelmassa och kokos

Årets första rabarberkaka!

Rabarberkaka med mandelmassa och kokos

2 ägg

100 gram socker

100 gram smält smör

100 gram vetemjöl

1 tsk bakpulver

50 gram kokos

100 gram grovt riven mandelmassa

Ca 250 gram rabarber i tunna skivor

Garnering:

2 msk socker

Ca 25 gram mandelspån

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker poröst.

Rör ner det smälta smöret i äggblandningen.

Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det och kokosflingorna.

Vänd ner den rivna mandelmassan och 1/3 del av rabarbern.

Häll smeten i en smord och bröad form (ca 12×36 cm).

Strö resterande rabarber över och tryck ner lätt i smeten.

Strö över socker och mandel.

Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35-40 minuter.

Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

Lämna gärna en kommentar!