Årets första rabarberkaka!
Rabarberkaka med mandelmassa och kokos
2 ägg
100 gram socker
100 gram smält smör
100 gram vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 gram kokos
100 gram grovt riven mandelmassa
Ca 250 gram rabarber i tunna skivor
Garnering:
2 msk socker
Ca 25 gram mandelspån
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör ner det smälta smöret i äggblandningen.
Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det och kokosflingorna.
Vänd ner den rivna mandelmassan och 1/3 del av rabarbern.
Häll smeten i en smord och bröad form (ca 12×36 cm).
Strö resterande rabarber över och tryck ner lätt i smeten.
Strö över socker och mandel.
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35-40 minuter.
Servera med vispad grädde eller vaniljglass.