Underbara Claras morotsbröd med honung

Projekt baka eget bröd fortsätter! Hittade receptet till det här brödet på underbara Claras blogg. Enkelt att baka och riktigt gott!
Det vi inte åt upp frös jag ner och är enkelt att ta upp från frysen vid tillfälle!

20140225-155338.jpg

Du behöver:
5 dl mjölk
50 g jäst
0,5 dl rapsolja
2-3 stora finrivna morötter
1 tsk salt
2 rejäla matskedar honung
8-10 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
Samt gärna några matskedar skalade sesamfrön och hela linfrön (jag tog solrosfrön)

Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken tilll 37 grader och blanda med jästen.
Tillsätt därefter olja, morötter, honung och salt.
Tillsätt sedan så mycket mjöl som degen ”klarar av”, spara dock lite till utbakningen.
Arbeta ihop med kraftiga tag. Ställ därefter på jäsning i ca 30 minuter.
Baka ut degen och lägg i en långpanna med papper.
Platta ut och skär försiktigt i rutor och nagga sedan med en gaffel.

20140224-192408.jpg
Låt jäsa i ytterligare 30 minuter och grädda därefter i ugnen i ca 15 min på 220 grader.
Om du vill kan du pensla brödet med lite saltvatten de sista minuterna så får du en god och krispig skorpa.
Låt det gräddade brödet kallna under bakduk och skär sedan i bitar.

20140225-155311.jpg
Gott till kvällsfikat!

Lämna gärna en kommentar!